Fogfehérítés

fogászati rendelő

A rendelői fogfehérítésről- Led lámpás fogfehérítés

A tökéletes és ápolt fogsor már az első találkozáskor azonnal feltűnik. Ehhez az is
hozzátartozik, hogy fogaink csillogóan fehérek legyenek. Ma már könnyedén megoldható,hogy a kávé, tea, vörösbor és cigaretta okozta elszíneződéseket ne viseljük örökkéfogainkon, ezzel rombolva az összképet.

A módszer lényege, hogy a pácienseinknek elegendő egy alkalommal 3×20 percig afogorvosi székben ülniük, és ez idő alatt fehérednek ki fogai a kívánt mértékben. Ezt egyspeciális un. LED-lámpa és az általa aktivált fehérítő anyag teszi lehetővé.
Az eljárás nem roncsolja a fogzománcot, ez ma elismerten a létező leghatásosabb fogfehérítő eljárás!

Led lámpás fogfehérítés menete

Fehérítés során a lágy szöveteket ínyvédő habbal fedjük be, majd a fehérítendő területre speciális fogfehérítő zselét viszünk fel, melyet LED lámpával megvilágítunk. A tökéletes eredmény eléréséhez 3 kezelés szükséges az egy alkalom alatt, melyek egyenként 20 percig tartanak. A végeredmény önmagáért beszél, akár 3-9 árnyalatnyit változik a fogak
színe. A LED lámpás fogfehérítés hatása 2-5 évig tart.

Milyen feltételek mellett lesz hatásos az Ön fogfehérítése?

A kezelést egy állapotfelmérés előzi meg, mivel a fogfehérítés feltétele elsősorban a tiszta és ép fogazat, mely olykor előkezelést igényel a fehérítő kezelés előtt, legtöbb esetben csak egy professzionális tisztításra és fogkő eltávolításra van szükség, ám olykor egy-egy
fogat kezelni kell annak érdekében, hogy a fogfehérítési eljárás elvégezhető legyen.

Fontos megjegyezni, hogy a fogakat ki tudjuk fehéríteni, de a töméseket, pótolt fogakat nem! Tehát a fogak ki fognak fehéredni, de a látható helyen levő tömések színe változatlan marad. Ilyenkor sincs probléma, a töméseket kell majd a végén egy megfelelő színárnyalatúra cserélni.

A gyökérkezelt fogak idővel elszíneződhetnek, és ez esztétikai problémát okozhat. Amennyiben a szomszédos fogak színe megfelelő a páciens számára, akkor csak az elszíneződött fog fehérítése indokolt. Ilyen esetekben külső és belső fogfehérítést alkalmazhatunk. A belső fehérítési eljárás alkalmával, a fogbélkamra felől történik a kezelés. A fogat rágó vagy hátsó (nem látható) felszínén megfúrjuk és a kitisztított gyökérkezelt fog belsejébe tesszük a fehérítő anyagot és ezt tömőanyaggal zárjuk. A kívánt fehéredés eléréséig rendszeresen cserélgetjük a fehérítőanyagot. A külső fogfehérítés alkalmával a gyökérkezelt fog körül egy védő anyaggal vonjuk be az ínyt. A fog külső felszínére kenjük fel a fehérítő anyagot egy rövid időre.

Otthoni fogfehérítés

Az otthoni kezelés lényege, hogy a páciens a fehérítőanyagot egy, a fogaira pontosan illeszkedő műanyag sín segítségével helyezi fel. Az otthoni fehérítéssel a hatás lassabban érhető el, de költsége alacsonyabb, és jóval kevesebb a fogorvosi székben eltöltött idő.
Annak ellenére, hogy a páciens otthon végzi a fehérítést, ez a módszer is a fogorvosi rendelőben kezdődik (lenyomatvétellel és sínkészítéssel), és a kezelés megkezdése után is meg kell jelenni a fogorvosnál, kontroll céljából. Mivel a beteggel nem találkozunk naponta, sajnos előfordulhat túlfehérítés (tejüvegszerű fehéredés), foltos túlfehéredés
(rikító fehér foltok).

A fogfehérítés nem ajánlott 18 éves kor alatt, terhesség ideje alatt!